Warszawa. Sakebar by Nobu
Inspirujący Sakebar by Nobu znajduje się na parterze kultowego Nobu Hotel Warsaw. Jego nazwa nawiązuje do japońskiego trunku – sake – który w założeniu wymaga nie tylko zwinności i precyzji przygotowania, ale także w pełni naturalnych składników. Czego zatem możemy się spodziewać po nowym punkcie na kulinarnej mapie stolicy?
Sakebar by Nobu / materiały prasowe, foto: PION Studio
- Pierwszy w historii Sakebar by Nobu zaprasza do skosztowania japońskiego trunku zarówno w tradycyjnym, jak i nowoczesnym wydaniu – mówi Stefan Bauer, menager Nobu Hotel Warsaw.
Sakebar by Nobu zaserwuje gościom nietypowe połączenia smaków zamknięte w nowej karcie Nobu tapas. Najlepsi szefowie kuchni przygotują dla nas wasabi z kremowym sosem Aji Amarillo, krokiety z czarnego dorsza czy Okonomiyaki z płatkami Bonito.
Zwieńczeniem dań natomiast staną się czarujące koktajle, w tym chociażby Hajikami Martini z japońskim imbirem, Yamato Champagne z cytrynowym tymiankiem czy oczywiście sake przygotowywane przy użyciu tradycyjnych metod.
Sakebar by Nobu / materiały prasowe, foto: PION Studio
Ale smaki, choć najważniejsze, nie są jedynym elementem, który przyciągnie gości do Sakebar. Zwróciliśmy także uwagę na niesamowity design stworzony przez duet Jeske & Adamczyk.
Koktajl bar w Warszawie: Sakebar by Nobu
Sakebar by Nobu to połączenie japońskich tradycji i potrzeb wymagających klientów. Eklektyczne elementy wnętrza przeplatają się z najwyższej jakości designem i sztuką.
Projektanci postanowili wykorzystać potencjał tkwiący w materiałach użytych do stworzenia baru i wyczarowali z nich unoszące się struktury, dzięki którym przestrzeń wygląda jak we mgle. Całość wieńczą wodne refleksy podkreślone światłem oraz majestatyczna lada barowa.
Sakebar by Nobu otworzy się dokładnie 17 września 2022 roku. Może pomieścić 55 osób i nie wymaga wcześniejszej rezerwacji miejsca. Jak informują właściciele, istnieje możliwość wynajmu przestrzeni w celach prywatnych.